Gravel bike eller racercykel? | Læs vores vejledning | Alex Cykler

Gravel bike eller racercykel? | Læs vores vejledning | Alex Cykler

Skal du vælge en gravel bike eller en racercykel?

De to forskellige typer af cykler – gravel bike og racercykel – kan noget forskelligt. De er lavet til forskelligt terræn, så om du skal vælge en gravel bike eller en racercykel kommer bl.a. an på, hvor du gerne vil køre henne.

Kort sagt kan man sige, at en gravel bike er lavet til at køre på grus og andet ujævnt/barskt terræn, hvorimod en racercykel er lavet til at køre på landeveje og andet fladt terræn. Et alternativ til en gravel bike kan være en mountainbike, og et godt alternativ til en landevejscykel/racercykel er f.eks. en motionscykel/spinning.

Hvad er en gravel bike?

En gravel bike er lavet til både fart og ujævnt terræn. Man kan sige, at en gravel bike er en mellemting mellem en racercykel og en mountainbike. Hvis du vil køre i bakket terræn i f.eks. skove, er det en mulighed at vælge en mountainbike i stedet.

Du skal vælge en gravel bike, hvis du godt kan lide, at cyklen både har bredere dæk og et bredere styr. Disse egenskaber giver dig god kontrol over cyklen, og det sikrer dig en god komfort, uanset hvor du kører. Da dækkene er bredere, vil der være et godt vejgreb, men til gengæld går den lidt højere modstand ud over farten.

Derudover er gravel bikes typisk simple i deres design, og ofte er de uden cykelskærme.

Hvad er en racercykel?

En racercykel er primært lavet til fart. Da denne type cykel er lavet til fart og har ret smalle dæk, er den ikke optimal at køre med i bakket terræn. Derfor er racercykler optimale til kørsel på asfalt og andet jævnt, fast underlag. Derudover har dækkene på en racercykel intet eller næsten intet dækmønster af hensyn til rullemodstanden.

Du skal vælge en racercykel, hvis du har en god balance og godt kan lide at køre stærkt. Så længe din balance er ok, kan du sagtens vælge en racercykel. Fremdriften sikrer nemlig, at du kan holde cyklen oprejst. Racercykler er for cyklister, der kører ture for motionens skyld og for at komme ud at nyde den friske luft.

Umiddelbart ligner en racercykel og en gravel bike hinanden, men stellene er lidt forskellige. Derudover har racercykler mindre dæk end gravel bikes, og ofte er de også uden skærme.

Find den cykel der er den rigtige til dig

Om du skal vælge en gravel bike eller racercykel kommer primært an på, hvor du har tænkt dig at køre henne, men andre faktorer kan også spille ind på dit valg.

Både racercykler og gravel bikes er lavet med henblik på høj fart og motion. Derfor har vi grupperet disse to typer af cykler på den samme side. Se vores store udvalg af racercykler og gravel bikes. Uanset hvilken type cykel du vælger, skal du ikke være så bange for, om din cykelslange skal udskiftes. Vi forhandler nemlig også et stort udvalg af slanger til racer- og gravelcykler.

Se hele vores udvalg af cykler og find den cykel, der er optimal til netop dig.

Relaterede produkter
Principia Gravel 30  - 2 x 10 gear - GRX - sort - 58 cm
Principia Gravel 30 - 2 x 10 gear - GRX - sort - 58 cm
Special Price 12.998,00 DKK Vejl. pris 13.999,00 DKK
Cube Attain Race - Blå  - 58 cm
Cube Attain Race - Blå - 58 cm
Special Price 9.999,00 DKK Vejl. pris 10.999,00 DKK
Motobecane Concept Team Champion str. 60 - Retro Racercykel - Grøn
Motobecane Concept Team Champion str. 60 - Retro Racercykel - Grøn
Special Price 7.998,00 DKK Vejl. pris 7.999,00 DKK
Simon F.

Editor